Marlies Sneller

Opgegroeid in Haarlem, als middelste van een groot gezin, ben ik in 1977 verhuisd naar Den Haag. Ik kwam hier voor de opleiding fysiotherapie, vond er mijn partner en kreeg drie kinderen. Ik ben nooit meer weggegaan.  

Als fysiotherapeut werkte ik enige jaren in het Laakkwartier en deed toen de vervolgcursus haptonomie. In de haptonomie is er aandacht voor (soms diep) opgeslagen gevoelens die onbewust ons gedrag beïnvloeden en mogelijk voor klachten zorgen. 

Dit thema werd sturend voor mijn verdere ontwikkeling. Tijdens de studie culturele antropologie aan de VU in Amsterdam onderzocht ik de (non-verbale) communicatie tussen patiënt en fysiotherapeut en dit vertaalde zich later in de opleiding voor mediator. Ik ben mensen gaan helpen bij het onderzoeken en oplossen van conflicten. Eerst als buurtbemiddelaar, daarna korte tijd als scheidingsbemiddelaar.

Sinds 2004 leid ik pubers op tot leerlingbemiddelaar en ben ik betrokken bij pestproblematiek op scholen. Ook begeleid ik leerlingen die door persoonlijke omstandigheden, ervaringen op school of ziekte, thuis zijn komen te zitten.

In de laatste cursus die ik volgde bij Kita Bronda ‘Opnieuw verbinden’ kwamen al mijn ervaringen bij elkaar en ontstond de gedachte om met collega Yvonne Voorbij een samenwerking aan te gaan in de begeleiding van kinderen en hun ouders na en tijdens een scheiding.